Přeskočit na hlavní obsah

Pařba v Bangkoku | The Hangover Part II [65%]


http://www.csfd.cz/film/263121-parba-v-bangkoku/

V kinech ČR od:09.06.2011
V kinech SR od:26.05.2011 


Režie:

 Todd Phillips


Pařba ve Vegas byla poměrně překvapivý hit. Režisér Todd Phillips natočil bez větších hvězd oddychovou avšak velmi vydařenou komediální jízdu. Ta se líbila ve velkém i divákům, kteří na ní chodili v houfech. Z vydařené komedie se tak stal kasovní hit a jelikož se líbila i kritikům, pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat. The Hangover: Part II, u nás pod distribučním názvem Pařba v Bangkoku nás zavede na další předsvatební akci, která se tentokrát koná v poněkud exotičtější lokaci. Do jedné vody dvakrát nevstoupíš, platí to i zde?


Parta kamarádů, kteří před pár lety v Las Vegas zažila nejrušnější noc svého života následovanou obrovskou kocovinou spojenou s oknem velikosti dobře stavěné výkladní skříně se opět dává dohromady. Tentokrát díky svatbě zubaře Stua, který díky prokalenému víkendu ve Vegas na konci prvního opustil svoji nevěrnou přítelkyni. Teď o pár let později našel tu pravou a i přes nevoli jeho tchána si ji hodlá vzít. Na svatbu je nakonec i pozván poslední člen party Alan, hlavní příčina posledního okna. Po zkušenostech s poslední rozlučkou se svobodu však Stu nechce ponechat nic náhodě a nemá v plánu pořádat rozlučku ve velkém stylu. Se všemi však zajde alespoň na jedno pivo k táboráku, kde si opečou marshmallow. Druhý den se probudí kdesi v Bangkoku, opět s oknem jak kráva. Problém je, že tentokrát se jim ztratil Stuuv 16ti letý budoucí zeť.



Druhá Pařba rozhodně není originální. Popravdě, tohle od ní nikdo ani moc nečekal. Jednička zavedla osvědčený model, který nemá problém fungovat ani v pozměněných podmínkách. A to je právě ta zásadní výhoda i ten zásadní problém celé druhé Pařby. Pokud jste totiž viděli první snímek, čekejte zhruba to stejné i v druhém. A to včetně podobných zvratů, překvapivých zjištění a chování postav (samozřejmě vyšilování Stua a retardovanost Alana). Druhá pařba je totiž naprostá kopie prvního snímku, ve které je pár promněných pozměněných, nicméně nabízí zhruba to samé v bledě modrém. S tím rozdílem, že tentokráte se tvůrci rozhodli trošku přitvrdit, zvážnit trochu tu vážnější linku, změnit kojence za opici a hlavně, což je pro mně největší devíza snímku, místy servírují humor, který je až za hranicí dobrého vkusu.



Todd Phillips se rozhodl neriskovat a stejně jako všechno ostatní, co se týče zpracování je vše při starém. Stejně videoklipově nasnímané scény, ve kterých sice přibylo akce ale ubylo neonových světel. Doufat v nějakou změnu by bylo asi naivní. Stejně tak v soundtracku, který však tentokráte působí poněkud méně vyváženěji než posledně. Srovnávat to neustále s jedničkou je sice klišé, nicméně je to negativní náhled na všechny druhé díly. Některé překonají své předchůdce, některé se krčí v jejich stínu. Druhá pařba se bohužel přesunuje do té druhé kategorie.



Prostě všechno při starém a přesto trochu jinak. Ono dvakrát vařit ze stejné vody nejde a když přidáte trochu jiné ingredience, nemusí být vše tak ok, jak jsou diváci zvyklí. Druhá pařba tak nabízí nadstavbu nad první, značně vydařenější snímek. Působí tak více jako přídavek než rovnocený následovatel. Pro fanoušky jedničky jasná volba, neboť je vše při starém. Pro ostatní, radši prvně jedničku.

Druhá pařba je solidním pokračováním, které však příliš kopíruje první díl a navíc trpí syndromem druhých dílů. V celku se tak jedná o zhruba totéž co jsme už jednou viděli, ovšem se změněnými lokacemi, trochu pozměněným dějem a občasným zacházením do krajností, které nebylo úplně nutné.

 Hodnocení
65%




Koktejl :
20 % Alkohol, drogy a sex ( ne zrovna v tomhle pořadí )
10%Thajská metropole
10% Wolfpack 
50% Kopie
5% Absurdita
5% Sázka na jistotu

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous