Přeskočit na hlavní obsah

Jack a Jill | Jack and Jill [20 %]

Jack a Jill
http://www.csfd.cz/film/268601-jack-a-jill/
http://www.imdb.com/title/tt0810913/
USA Jack and Jill
Mládeži přístupný
V kinech ČR od: 09.02.2012 Falcon
V kinech SR od: 05.01.2012 ITAFilm
Režie: Dennis Dugan
Scénář: Steve Koren, Adam Sandler, Ben Zook
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrají: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes, Dana Carvey, Allen Covert, Eugenio Derbez, Shaquille O'Neal, Tim Meadows, Santiago Segura, Valerie Mahaffey, David Spade, Nick Swardson, Norm MacDonald, Geoff Pierson, Gad Elmaleh, Drew Carey, John McEnroe, Billy Blanks, Vince Offer, Georgia Hatzis, Peter Dante, Jonathan Loughran, Dennis Dugan, Rob Schneider, Johnny Depp
Komedie | USA, 2011, 91 min


Adam Sandler platí ještě stále za komediálního klasika, největší ikonu amerického komediálního exportu. Bohužel v posledních letech kvalita jeho snímků značně kolísá. U člověka který začínal na dementních komediích, přes které se dostal do v rámci možností úchylné, avšak zábavné produkce, se toto může zdát jako poněkud zbrklý výrok. Avšak poté, co u jeho posledního filmu člověk vzpomene na anální znásilnění Hitlera ananasem u samotného satana, jako výjev vytříbeného a sofistikovaného humoru, něco je špatně. Ale člověk si za to může sám. Jack a Jill jsou totiž jasná ukázka toho, že doufat v zázraky je v dnešní době velmi riskantní podnik a tomu, koho neodradí pekelné trailery, tomu není pomoci. Pro ty, co neradi čekají, zde je sumarizace celého článku.   

Jack žije celkem spokojený život. Má spokojenou rodinu a vede úspěšnou reklamní agenturu, která se zabývá točením reklamních spotů pro známé firmy. Jejich největší klient si ale právě přikázal sehnat do svého nového spotu legendu Hollywoodu, herce Al Pacina. Jakoby nestačil tento téměř nesplnitelný úkol v práci, Jackovi dojíždí na prázdniny jeho dvojče, sestra Jill. Celé díkuvzdání tak bude muset trpět svého otravného sourozence. To však ještě netuší, že Jill neplánuje jen tak rychle odjet. Pokusí se proto přijít s plánem, jak zase na nějaký čas dostat sestru ze svého života, aby mohl pokračovat ve svém normálním životě. Bohužel pro něj, jeho cíl v práci, Al Pacino, si vyhlídne Jill jako svoji ideální partnerku a ne nebere jako odpověď. 

Ano, Al Pacino. V novém filmu Adama Sandlera hraje jednu z důležitých rolí sám Kmotr, Zjizvená tvář a mnoho dalších ikonických postav. Možná už tady by se hodilo rozebrat, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Ano peníze jsou sice mocným lákadlem, nicméně co je moc to je příliš. Ale zastavme se na chvíli u samotného hlavního protagonisty. Sandler totiž jakoby vyčerpal v Trestné lavici zbytky potřeb o variaci postav a v poslední době hraje stále dokola tu stejnou postavu, akorát s jiným nápisem na jmenovce. Ne, že by tomu někdy bylo jinak (teď si dovolím ignorovat dvě vážnější polohy které předvedl), nicméně v poslední době je to prostě až příliš okatý zvednutý prostředníček směrem k davu lidí protestujících před studiem s bannery s nápisy "Co takhle něco jiného, Adame?". Originality by se tu totiž člověk nedořezal. Sandler se vykrádá co to jde, zatímco se přitom tváří svým kulišáckým výrazem s nadějí, že mu to vyjde. Tentokráte ještě navíc ve dvojnásobné porci sebe sama, nejspíše proto, že se mu nechtělo volat některému ze svých kamarádů, ať mu tu střihne jeho potroublou sestru. Rob Schneider nejspíše na víc než na cameo neměl čas.     


Ono ač se to možná nezdá, psát něco na adresu Jack a Jill a držet si přitom určitou úroveň zdravého rozumu je téměř nadlidský úkol. Stejně jako nenadávat na to, jak si někdo něco tak stupidního a infantilního mohl dovolit vůbec vypustit do kin. Nemá smysl to tentokrát protahovat a říci to na rovinu. Jack a Jill sice nepatří mezi nejhorší snímky co jsem kdy viděl, nicméně rozhodně patří mezi ty, které u mě vyvolaly potřebu si místo sledování děje píchat propiskou do oka. Ne snad proto, že by tam ze sebe všichni dělali debila nebo se  tropily provařené infantilní vtípky, ale hlavně proto, že Jack a Jill jsou hodina a půl čistého pekla, kterému k dokonalosti chybí snad jen ta porce fekálního humoru.  Všechno ostatní tu už totiž je. Včetně Dunkaccina.   


Adam Sandler strikes back! Ti co si mysleli, že už to nejde, spadnout ještě hlouběji do útrob nevkusu, dostali jednu přímo na klec. Jack a Jill jsou totiž těžce vývarová slátanina plná nevkusného humoru, absurdit a dvojité porce nepříjemného Sandlera. Ke všemu je tu navíc Al Pacino, který musel být hodně zoufalý, že vzal takovouto roli. Pro snímek totiž není možné najít omluvu. Špatný film který dělí od naprostého odpadnu snad jen fakt, že tak špatné aby nemohlo být hůř to ještě nebylo. (A to není výzva Adame!) 
Hodnocení: 20%



Koktejl :
100 % Adam Sandler

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?