Přeskočit na hlavní obsah

Sousedi | Neighbors [65%]

Už v průběhu loňského roku, kdy se k nám dostala Apokalypsa v Hollywoodu, se objevila upoutávka na další Rkovou komedii, o kterou se postaral stejný producentský tým. Ten si přizval k režii Nicholase Stollera (Kopačky, Dostaň ho tam) a dali dohromady v zahraničí velmi chválenou komedii, která se s několikatýdením zpožděním dostává i k nám do českých a slovenských kin. Stojí za vaši návštěvu? 

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou mladí rodiče, kterým se před nedávnem narodila dcerka Sally. Postupně si ovšem uvědomují, že jejich život už nebude tím, jakým býval, neboť nyní budou na dlouhá léta zodpovědní za dalšího člověka a tomu budou muset přizpůsobit také svůj životní styl. To ovšem znamená oprostit se alespoň částečně od životního stylu studentů a přizpůsobit se nové životní situaci. To ovšem nebude úplně jednoduché, neboť se do vedlejšího domu právě nastěhovalo vysokoškolské bratrstvo, které si z domu udělá svojí novou klubovnu. To ovšem zrovna nevyhovuje novému klidnému životnímu stylu mladé dvojice. A jelikož si bratrstvo pomalu svými dobrými skutky koupí zbytek sousedství, jsou na jejich dlouhé noční pařby a nepořádek sami. Mac a Kelly rozhodně nemají v plánu vzdát se bez boje. Mezi nimi a předsedou bratrstva Teddym (Zac Effron) tak propuká ta pravá sousedská válka... 

Snímky se Zacem Effronem rozhodně nevyhledávám. Začátkem měsíce jsem se tu ale trochu rozepsal o komedii (Ne)zadaní, nicméně až teď dochází na lámání chleba. Loni se totiž do propagace dostala docela zajímavá ukázka na novou Rkovou komedii Sousedi, která překvapivě vypadala hodně zábavně i přesto, že je v ní právě jmenovaný herec. A po jejím shlédnutí musím říct, že překvapivě mi ani tady nevadil. Toho co mi na snímku ovšem vadilo, je hned několik. 

Tím zásadním problémem je fakt, že i přesto, že se snímek docela dost odráží od kouření marihuany a užívání drog, příslovečné jen houšť tady zkrátka v případě humoru nenajdete. Několik vyloženě zabijáckých hlášek a těch pár hodně dobrých, které už ovšem film vystřílel právě v propagačních klipech, ale vyvažuje hned několik slabších až hluchých míst, které působí mnohdy až docela trapně. A to je popravdě celkem škoda, protože tu jinak v podstatě všechno funguje jak by mělo a to i přesto, že se filmu nedaří uplně využít potenciál, jaký podobný generační konflikt dvou ne zase až tak odlišných pohledů na život, skrýval.

Sousedi jsou tak ve výsledku docela hodně slušně natočenou ale scénáristicky poněkud podvýživenou komedií, která možná až příliš inklinuje k ostatním již zavedeným komediím mířeným primárně pro náctileté. Člověk by zkrátka u takovéto sestavy čekal přeci jen něco více. Potěší rozhodně zajímavý hudební mix a pár vizuálních lákadel, které Stoller za něco málo přes hodinu a půl na diváka vybalí. Pokud tak od návštěvy kina čekáte nepříliš náročnou podívanou, která vám vykouzlí úsměv na tváři a neodradí vás několik slabších míst, či celkově zvolněnější tempo než by být muselo, dejte Sousedům šanci.    


Soused proti sousedovi, rodič proti studentovi, Rogen proti Efronovi. Sousedi ani zdaleka nenaplňují potenciál, který podobně podaná látka skýtala a docela nepříjemně často sklouzávají k obvyklým až prcičkovským rekvizitám, nicméně i přesto a fakt, že si scénář místy vybírá hodně slabé chvíle, se jedná o rozhodně zajímavou komedii, která prákrát upřímně pobaví a ve výsledku je vlastně docela fajn i přes svoje chybky. 
 Koktejl:
50% Humor
30% Studenti
10% Dospívání
10% Drogy a sexuální pomůcky
Sousedi
(Neighbors, Bad Neighbours, Susedia na odstrel)
Komedie
USA, 2014, 96 min

Režie: Nicholas Stoller
Scénář: Andrew J. Cohen, Brendan O'Brien
Kamera: Brandon Trost
Hudba: Michael Andrews
Hrají: Zac Efron, Seth Rogen, Rose Byrne, Dave Franco, Jake M. Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Lisa Kudrow, Ali Cobrin, Chasty Ballesteros, Craig Roberts, Jesse Heiman, Halston Sage, Danika Galindo, Bobby Moynihan, Carla Gallo, Jason Mantzoukas

Nevhodný mládeži do 15 let
V kinech ČR od: 29.05.2014 CinemArt
V kinech SR od: 29.05.2014 Barracuda Movie

http://www.csfd.cz/film/319726-sousedi/
http://www.imdb.com/title/tt2004420/








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?