Přeskočit na hlavní obsah

Kouzelníci | The Incredible Burt Wonderstone [35%]

The Incredible Burt Wonderstone
http://www.csfd.cz/film/304789-incredible-burt-wonderstone-the/
http://www.imdb.com/title/tt0790628/

Komedie
USA, 2013, 100 min

Režie: Don Scardino
Scénář: Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley
Hudba: Lyle Workman
Hrají: Jim Carrey, Steve Carell, Steve Buscemi, Olivia Wilde, James Gandolfini, Alan Arkin, Brad Garrett, Jay Mohr, Melissa Ordway, David Letterman, Michael Herbig, Derek Graf

Jsou snímky, na které se těšíte jen proto, že vypadají zajímavě. Pak jsou snímky, na které se těšíte už jen kvůli tomu, kdo se na nich podílí. A pak jsou snímky, které přináší jak zajímavou látku, tak parádní obsazení. The Incredible Burt Wonderstone je přesně takovým filmem. Kouzelnická komedie, kde se objeví Steve Carell, Steve Buscemi a Jim Carrey? Tahle kombinace prostě nemůže dopadnout špatně, když jim záda kryje Olivia Wilde a Alan Arkin, dalo by se říci. Jak si ale tahle očekávaná komedie vede v reálu?

Kouzelnické duo The Incredible Burt & Anton už působí úspěšně několik let na prknách Las Vegaského kasína. O jejich šou však v poslední době opadá zájem, zejména díky přesunu diváckých sympatií k extrémní magii kterou předvádí pouliční kouzelník Steve Gray. Vše vede až k rozpadu slavného dua kouzelníku a celoživotních přátel. Burt chce ovšem znovu na vrchol a cesta to nebude jednoduchá. Rozhodně se ale nevypracuje zpět do záře reflektorů bez nového partnera. Motivací pro to udělat opět něco se svým životem a postavit svoji kariéru na nohy mu je ovšem nabídka majitele několika kasín na pětiletý kontrakt na show v jeho nejnovějším luxusuním zařízení v centru Las Vegas. Na tuto pozici si ale brousí zuby i miláček davů Gray.    

Udělat dobrou komedii je těžké, ať si tvrdí kdo chce co chce. Musíte se trefit do vkusu co největší skupině lidí. No a pokud možno nepoužívat příliš (pokud možno žádný) fekální humor. To se ovšem v poslední době mnoha filmům nedaří. The Incredible Burt Wonderstone se tvářil jako od začátku trochu jiný pokus. Snímek stojící především na jedněch z posledních komediálních hvězd, které neztratily oblibu publika, přišel s neokoukanou kouzelnickou tématikou a sliboval zábavu pro celou rodinu. Někde po cestě se ale stala chyba. 

Už dlouho se mi totiž nestalo, že bych viděl komedii, která ba jednoduše byla tak... nevtipná. Kromě toho co na vás vybalí trailer, totiž nabízí přesně jednu vtipnou ani ne deseti vteřinovou scénu a to je vše. Zbylých devadesát minut nudného balastu okolo, který se tváří, jakoby originalita byla sprosté slovo. Carell i ve své obvyklé otrávené poloze neskutečně nudí, Jim Carrey i přesto, že je stále sympaťák a má jeden dva světlé momenty, jede na půl plynu a ještě k tomu v podivné poloze. Ve výsledku tak nadšení ze sledování této dvojice zase projednou na plátně vyprchá několik minut poté, co film začne. 

Není moc třeba co říkat dál, zbytek totiž jede přesně podle zažitých současných komediálních šablon, takže cokoliv vyjímečného v jiných ohledech také nečekejte. The Incredible Burt Wonderstone je jednoduše jedna velká nuda, která promarnila obrovský potenciál. Dvě komediální esa, poměrně zajímavý námět, pár slušných herců na pozadí a přesto takový podprůměrný výsledek. Až si místy říkám, jestli se tou otrávenou polohou hlavního hrdiny nesnažili tvůrci něco říci. Nevím. Jediné co vím určitě je, že už takhle začátkem roku tu máme jedno z největších zklamání sezony.   

Když dva dělají totéž není to totoéž. Tak jako tak, je to ovšem nuda.  The Incredible Burt Wonderstone je hořkým zklamáním letošního roku. Dvě komediální esa ani několik zvučných men na pozici přihrávačů nestačí, když to po scénáristické stránce jednoduše nefunguje. Nesympatické postavy, nuda a zbytečnosti. Těch pár momentů co ve filmu vyvolají úsměv, si můžete dát v traileru a ta jedna která je ve filmu navíc, za tu hodinu a půl mlácení se na suchu jednoduše nestojí. Promiň Jime, ale tohle vážně ne. 


  Hodnocení: 35%

Koktejl: 
90% Nuda
10% Záblesky humoru

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?