Přeskočit na hlavní obsah

Parker [35%]


O kariéře britského skokana do vody, který si za posledních patnáct let vybudoval slušnou filmovou kariéru tu toho bylo napsáno už několik odstavců. Stejně jako jsem jeho setrvačnost rozebíral třeba u už přes rok starého snímku Blesk nebo o trochu novějšího Safe mohl bych se o ní zmínit i zde. To je ale bezpředmětné. To hlavní co diváka zajímá je fakt, že přichází další akční "stathamovka" a britský bijec bude zase nakopávat neřádům zadky a příležitostně do nich sypat olovo. Čekat revoluci by bylo asi hodně naivní.

Jmenuje se Parker. Žije si celkem spokojený život a sem tam otočí nějakou sumu z bohatství někoho jiného. Jednoho dne mu jeho budoucí tchán dohodí fušku, na jejímž konci na něj čeká dvěstě tisíc dolarů. Celou akci plánuje pět lidí a právě Parker je má pod palcem. I když však celá kráděž peněz z městské slavnosti dopadne dobře, spolupachatelé začnou být hamižní a chtějí peníze investovat do další, daleko větší loupeže. Parker ovšem nesouhlasí, chce mít své peníze jisté. Netřeba říkat, že jeho kolegové nejsou z jeho názoru nadšení a tak se ho rozhodnou zbavit. Udělají však jednu chybu, nechají ho žít. Poté co se částečně Parker zotaví, přejímá na sebe identitu texaského zbohatlíka a přijíždí na Floridu, kde jeho dřívější partneři plánují onu velkou loupěž. Parker má ale v plánu jim to překazit, získat zpět své peníze a vrátit to podrazáckým kumpánům i s úroky. 

"Jason Statham tentokrát v roli Jasona Stathama. Opět." 
Tady už se někdo ani nesnaží. Je zřejmé, že většina filmů se Stathamem mímo Expendables se v poslední době podobá téměř jako vejce vejci. Parker není vyjímkou. Jason Statham tentokrát v roli Jasona Stathama. Opět. Žádná snaha o to transforomovat hlavního hrdinu někam jinam. Maximálně jsou zde scény, kde se brit snaží předstírat texaský přízvuk a všechny okolo to dokáže přesvědčit. Jinak je to totiž naprosto přesná herecká pozice, jakou razí v podstatě od začátku své kariéry. Problém je ovšem v tom, že v podobné pozici se pod neobratným režijním vedením začíná zajídat a Parker je toho krásnou ukázkou.

I když se totiž hlavní hrdina snaží, třeskutě tupou podívanou, ve které nefunguje ani akční element na kterém to má stavět je toho totiž špatně jednoduše moc. Mizerné herecké představení, které korunuje i na její poměry toporná Jennifer Lopez. Neskutečně otravná postava v otravném podání jen podtrhává mizerná castingová rozhodnutí  při produkci tohoto snímku.Kromě Stathama se tu totiž nikdo ani pořádně netváří, že se vlastně odehrává vážný akční film a ani Jason to místy v lobotomickém scénáři nemá jednoduché. Čekáte logiku a věrohodné herecké výkony v alespoň trochu zajímavém příběhu? Tady se toho ani zdaleka nedočkáte.

Parker je totiž jednou z nejmizernějších akčních záležitostí, která se dostala do distribuce. Hloupý scénář který nejen, že nabízí díry jak vrata do chlíva a nedělá si problémy s kontinuitou nebo logikou toho co se děje, navíc je podpořen neskutečně mizerným hereckým ansámblem. Dokonce se obávám, že pokud jedna z posledních akčních jistot bude v tomto výběru pokračovat, skončí zanedlouho ve vodách, kde plaval před lety Chuck Norris. Což bych mu nepřál, na to má až příliš mnoho charismatu. A tak i pokud patříte mezi akčně pozitivní fanoušky nebo máte prostě jen rádi Jasona jak rozdává jednu ránu za druhou, Parkerovi se raději vyhněte. Nenapadá mě totiž jediný důvod, proč filmu vlastně dávat šanci. 



Jason Statham a encyklopedie nakopávání pozadí, díl sedmdesátý pátý - jak se to nemá dělat. Po obstojném Bleskovi a špatném Safe přichází opět holohlavý brit v další čistokrevné akční vypalovačce, která však nenabízí v podstatě nic moc zajímavého. Akce je hloupá a blbě natočená, scénář má díry jako dobře uleželý sýr a Jennifer Lopez je špičkou nechutně otravného hereckého ledovce. Parker je pravděpodobně nejmizernější stathamovkou vůbec.   
Blbá akce, Nic moc scénář, Nuda na ploše dvou hodin 
Brit jako zabiják s Ekvádoru s texaským přízvukem

Postup:
Smíchejte první tři suroviny, nařeďte na dvě hodiny a nechte odstát. Před servírováním ozdobte Britem a doufejte, že to někomu bude chutnat.    



Parker
( Parker )
Krimi / Thriller, USA, 2013, 118 min


Režie: Taylor Hackford
Předloha: Donald E. Westlake (kniha)
Scénář: John J. McLaughlin
Kamera: J. Michael Muro
Hrají: Jason Statham, Jennifer Lopez, Nick Nolte, Michael Chiklis, Clifton Collins Jr., Wendell Pierce, Emma Booth, Sala Baker, Patti LuPone, Daniel Bernhardt, Kirk Baltz, Derek Cecil, Robb Maus, Carlos Carrasco, Danny Epper


http://www.csfd.cz/film/299562-parker/
http://www.imdb.com/title/tt1904996/




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?